2011. febr. 27.

Csillagpor /Stardust


Rendezte: Matthew Vaughn


Azoknak ajánlom ezt a filmet, akik szeretik a jó-mindig-győz-a-rossz-mindig-veszít-és-megbűnhődik-esti meséket. Komolyan mondom, esti mesének nagyon jó lett. Szépek a tájak, jól kidolgozottak, látványosak az effektek, élvezhető a mese. Félreértés ne essék, filmről van szó, de én csak meseként tudom emlegetni. A szereplő gárda sem utolsó, íme pár név: Robert de Niro (Shakespeare kapitány, a „langyi” kalóz), Charlie Cox (Tristan, a hősszerelmesünk), Claire Danes (Yvaine – vagyis a csillag), Sienna Miller (Victoria – a középkori pompomlány), Michelle Pfeiffer (Lamia – a csúnya gonosz boszorkány), Mark Strong (Septimus – a törtető herceg) és Kate Magowan (a rabszolga sorsba döntött hercegnő, vagyis anyu). Nagyjából ennyi is kell egy csudaszép  esti meséhez. A hős, a lány akit meg kell menteni, gonosz boszorkák, egy hercegek, kalózok, egy raboskodó hercegnő és persze a „jutalom”.  Most egy kicsit a sztoriról:
Történetünk egy Fal nevű falucskában kezdődik, ami ötletesen az azt körülvevő falról kapta a nevét. A Falon túl egy nem-emberi világ van, ahova Fal lakói nem mehetnek át, egy őr vigyáz a falon lévő résre. Ám egyszer, egy fiatalember túljár az őr eszén és kijut a nem-emberi világba, ahol beleszeret egy rabszolgalányba és el is tölt vele egy éjszakát, majd hazamegy és igyekszik elfelejteni ami történt. Ebben meg akadályozza a 9 hónap múlva érkező kis csomag, akit Tristannak hívnak. Ugrunk 18 évet, és a szerelmes Tristannal találkozunk, aki egy középkori pompom lányba szeretett bele. Azért mondom, hogy pompom lány, mert szőke, „szép” és rettentően buta illetve felszínes. Ketten is rajonganak a szépséges Victoria kegyeiért Tristan és a falu bikája. Egy este Tristan elviszi piknikezni Victoriát, hogy bizonyítsa szerelmét és látnak egy hulló csillagot. Victoria ihletet kap, kijelenti, hogy Tristanhoz megy feleségül, ha elhozza neki a csillagot egy héten belül, a születésnapjára (de romantikus!). Eközben másik két szálon is fut történetünk. 1. szál: A király haldoklik. Hét hercegünk van, akikből már csak három él, sőt 5 perc se telik bele és már csak kettő. A királynak nincs ideje megvárni, amíg fiai legyilkolják egymást, úgyhogy fogja a rubint nyakláncát és kihajítja az ablakon, majd közli, az lesz a király, aki először hozzáér a nyaklánchoz, amihez csak egy herceg érhet hozzá. Ez a nyaklánc eltalál egy csillagot, ami leesik a Földre. 2. szál: három boszorkány ugrál örömében, csúnya kúriájukban, mert lehullott egy csillag. Miért jó egy csillag? Mert aki kivágja és megeszi a szívét, az örökéletet és szépséget nyer. Mi mást kívánhat még egy gonosz boszorkány? Így már négyen hajszolják a mi kis csillagunkat, a két herceg, az egyik gonosz boszi és Tristan. Tristan kap egy kis előnyt, ugyanis a rejtélyes anyu hátra hagyott neki egy levelet, amibe egy Babilon gyertyát csomagolt. A Babailon gyertyával utazni lehet. Arra dolgora/helyre gondolunk, ahova elszeretnénk jutni, meggyújtjuk és BUMM ott is vagyunk. A többi már spoiler lenne. Kellemes filmezést kívánok:

Narancs

1 megjegyzés:

  1. Vááá...erre elcipelt asszony még anno...mondom: annyira nem lehet rossz ha De Niro is benne van. Tényleg inkább mese, mint film :) !!!!44!!!!négy!!!!

    VálaszTörlés