2011. szept. 3.

Filmek röviden, amiket érdemes (lesz) megnézni

1. The Rum Diary
                Szereplők: Johnny Depp, Amber Heard, Aaron Eckhart
                Sztori: (Kaland, Dráma) Paul Kemp, szabadúszó újságíró, új állást kap a Karib-szigeteken. A szállása nem éppen egy luxus hotel, de Paul megpróbálja a legjobbat kihozni a dolgokból. Woodoo, pia, nők, pénz, drogok, jobb dolga nem is lehetne.  
                Megjelenés: 2011. október 28. USA – magyar megjelenésről még nincs hír.
                Amiért érdemes: Mert Johnny Depp, ez nem elég? Az előzetest elnézve, ez amolyan felturbózott, kicsit más szemszögből megközelített Félelem és reszketés Las Vegasban.
                Előzetes:

2. Ghost Rider: Spirit of Vengeance
                Szereplők: Nicolas Cage, Idris Elba, Ciarán Hinds
                Sztori: (Akció, Fantasy, Thriller) A Szellemlovas újra életre kel. Bár a történet kicsit másnak tűnik, mint mikor abbahagytuk az első résznél, de erre biztos lesz magyarázat a filmben. A gonosz emberi formát próbál ölteni, a Szellemlovas pedig már robog is új/régi járgányán, hogy egy jól irányzott lánccsapással megakadályozza ezt.
                Megjelenés: 2012. február 13. – magyar megjelenésről még nincs hír.
                Amiért érdemes: Az első rész is jól sikerült és Nicolas Cage még mindig, sőt, egyre jobban alakít a filmjeiben. Ha nagyon borzongani és visítani a félelemtől nem is fogunk, de mindenféleképp garantált a jó szórakozás és kellemes mozi élmény.
                Előzetes:

3. Őrült, dilis szerelem
                Szereplők: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moor, Emma Stone
                Sztori: (Komédia, Dráma, Romantikus) Cal és Emily házassága elég rossz irányba halad. Emily bevallja, hogy lefeküdt valakivel. Cal úgy érzi, ő már nem tehet semmit, ám egy este találkozik Jacobbal, akinek legnagyobb problémája, hogy melyik csajt vigye haza este. Jacob tanácsokkal látja el Calt, amivel visszahódíthatja feleségét, közben Jacobnak is szüksége lesz Cal segítségére.
                Megjelenés: 2011. július 28 óta megtekinthető a magyar mozikban is.
                Amiért érdemes: Ki ne emlékezne Ryan Goslingra a szerelmünk lapjaiból? Bocsánat, melyik nő ne emlékezne rá? Aranyos, elgondolkodtató film, ami ugyan egyszer-megnézős kategóriába esik, de arra az egy alkalomra tökéletes.
                Előzetes: 

4. The tree of life
                Szereplők: Brad Pitt, Sean Penn, Jessica Chastain
                Sztori: (Dráma) 1950-es években járunk. O’Brienéknek három fia van, és nem könnyű az életük. Néha igen szigorúnak kell lenni.
                Megjelenés: 2011. május 27. USA – magyar megjelenés: 2011
                Amiért érdemes: Brad Pitt ugyan már nem az a sármos szívtipró, akinek egy pillantásától elájulnak a nők, de még mindig jó színész. Utoljára Ha el jön Joe Black című drámáját láttam, abban hihetetlenül jól alakított, az előzetes alapján itt sincs másképp.
                Előzetes: 

5. Sherlock Holmes: Árnyjáték
Szereplők: Robert Downey Jr., Jude Law, Jared Harris, Rachel McAdams
                Sztori: (Akció, Kaland) Sherlock Holmes és Doktor Watson újabb bűnügy megoldásán dolgoznak és még Moriarty is újra feltűnik.
                Megjelenés: 2012. január 5.
                Amiért érdemes: Robert Downey Jr. miatt, Guy Richie rendezése miatt, a folytatás miatt, a poénok miatt, és mert ennél a filmnél a magyar szinkron is egész emberi.
                Előzetes: 

6. Lopott idő
Szereplők: Justin Timberlake, Amanda Seyfrid, Olivia Wilde, Alex Pettyfer
                Sztori: (Sci-fi, Thriller) A jövőben az emberek csak 25 éves korukig kapnak időt, a többiért bizony fizetni kell. Aki gazdag, akár örökké is élhet. Egy nap Will arra ébred, hogy jóval több ideje van, mint lennie kéne. Kezdődhet a hajsza.
                Megjelenés: 2011. október 27.
                Amiért érdemes: Alex Pettyfer! Ez így nem jó. Alex Pettyfer!!!!! Ha már a Mortal Instruments főszerepét nem vállalta el, legalább ebben a filmben kiélhetik magukat a rajongók. Senkit ne riasszon vissza Justin Timberlake jelenléte, eddigi tapasztalataim szerint sokkal jobb színész, mint amilyen énekesnek bizonyult. A kedves férfi nézőknek ajánlom figyelmébe Amanda Seyfridet és Olivia Wilde-ot, csakhogy ne érezzék magukat kihagyva. Igazán figyelemre méltó szereplő gárdát vonultat fel a film, kíváncsi leszek a végeredményre. Maga a történet is izgalmasnak ígérkezik.
                Előzetes: 

7. The Hunger Games – Az éhezők viadala
Szereplők: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson
                Sztori: (Akció, Dráma, Sci-fi) Amerika a világ vége után újra talpra állt és 12 körzetet hozott létre. Ezek egyike fellázadt, de a Kapitólium leverte a lázadást. Azért, hogy mindenki észbe vésse, hogy lázadni fölösleges a Kapitólium minden évben megünnepelteti a lázadás leverését egy brutális és halálos játékkal. Katniss önként vállalkozik a játékra a körzetükben, hogy megmentse húga életét.
                Megjelenés: 2012. március 22.
                Amiért érdemes: A film egy trilógián alapszik, aminek az utolsó része még nem jelent meg itthon. Nem mondanám, hogy kifejezetten „lányos-könyv”, hisz van benne minden a fiúknak is: vadászat, vér, versengés, harc, öldöklés, és még több harc. Jobb szereplő választást is el tudtam volna képzelni, remélem Jennifer megbírkózik Katniss nem éppen egyszerű szerepével. Tovább remélem, megtanították rendesen fogni azt az íjat, ami mondhatni a lényeg. Nagyon izgalmas, fordulatos történet, ami egy lány belső harcával kezdődik, de egy nép szabadságharcával fejeződik be.
                Előzetes: 

8. Frászkarika
Szereplők: Anton Yelchin, Colin Farrel, Toni Collette, David Tennant
                Sztori: (Horror-komédia) A szomszédba beköltözik egy érdekes figura. A suliból nyomtalanul eltűnnek páran. Charley és Ed arra gyanakszanak, hogy a szomszédjuk egy vámpír. Vagy talán csak túl sok Alkonyatot olvastak?
                Megjelenés: 2011. augusztus 18 óta a mozikban
                Amiért érdemes: Colin Farrel miatt, meg mert kezdjük mostanság kicsit túl komolyan venni ezt a vámpír-témát. Végre egy jónak ígérkező paródia, ami nem csak az eszetlen kifigurázásról szól. Persze ne felejtsük el David Tennant se, a Ki vagy doki?-ból.
                Előzetes: 

Jó szórakozást kívánok:
Narancs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése